لوله گالوانیزه

تفاوت ورق گالوانیزه سرد و گرم

download

بهتر است قبل از بررسی تفاوت این دو ورق، تعریفی مختصر از ورق گالوانیزه داشته باشیم. ورق گالوانیزه؛ به ورق فولادی که با فلز روی یا Zn پوشش داده میشود، گویند. به زبان ساده تر میتوان محصولات فولادی از طریق غوطه ور کردن در حوضچه رویِ مذاب، گالوانیزه کرد و در مقابل آسیب های احتمالی مثل خوردگی و زنگ زدگی از آن ها محافظت کرده و در نتیجه عمر و ماندگاریشان را افزایش داد. حال معمولا به چند روش عمل گالوانیزه صورت میگیرد که در ادامه می خواهیم به شرح دو روش گالوانیزه سرد و گرم و مقایسه ورق گالوانیزه سرد و گرم بپردازیم.

 

 

این روش را به عنوان قدیمی ترین روش گالوانیزاسیون می شناسند. این روش بدین صورت انجام میگیرد که فلز پایه مورد نظر را وارد حوضچه مذاب میکنند تا به طور کامل در آن غوطه ور شود. این حوضچه دارای دمای 460 درجه سانتی گراد است. هنگام غوطه وری لایه ای از روی به فلز پایه اضافه خواهد شد، سپس قطعه را خارج نموده تا با اکسیژن و کربن واکنش دهد و لایه ی ایجاد شده بروی آن به پوششی مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی تبدیل شود. معمولا لایه تشکیل شده روی فلز، کدر و مات و طوسی رنگ است که ضخامت آن به 100 تا 130 میکرون میرسد.

برای تولید ورق گالوانیزه گرم باید مراحلی نظیر آماده سازی سطحی، گالوانیزه گرم، کنترل کیفی و بسته بندی و جابجایی صورت گیرد و شاید این روش پیچیدگی های خاص خود مثل استفاده از دستگاه های پیشرفته و یا بکارگیری یک قسمت خاص از کارخانه را داشته باشد.

روش گالوانیزه سرد بر خلاف گالوانیزه گرم که پیچیدگی های خاص خود را دارد، عملی ساده است. بدین صورت که در محلول اسیدی یا آبی، نمک روی را ریخته و این محلول را روی فلز پایه اسپری می کنند که به این عمل الکترولیز گویند. لایه پوششی که در این روش روی ورق گالوانیزه ایجاد می شود، از ضخامتی حدود 25 میکرون و ظاهری یکنواخت و براق برخوردار است. به دلیل اسپری شدن فلزِ روی بر رویِ قطعه مورد نظر، مقاومت مواد چسباننده نسبت به روش گالوانیزه گرم کمتر بوده و داخل قطعات، عنصر روی نفوذ نمی کند. این ویژگی ورق های گالوانیزه سرد باعث می شود تا با ایجاد خراش های سطحی روی ورق، احتمال اکسید شدن آن ها بالا رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *