در این مقاله پایه نگهدارنده سینی کابل و انواع آن توصیح داده شده است. قبل از خرید ابتدا این توضیحات را  بخوانید.

در مسیر سیم کشی ، برای نگهداری، حفاظت، ایجاد امنیت و جلوگیری از آسیب رسیدن به کابل ها از سینی کابل استفاده می شود. سینی کابل در سطح ها و مقطع های متفاوتی با استفاده از ساپورت و یا پایه نگهدارنده قابلیت نصب و اتصال دارد. پایه سینی کابل از جمله اتصالات اصلی و کاربردی  سینی کابل برای نصب در مسیر کابل کشی می باشد.

هنگام تصب سینی کابل باید مقطع و سطح مسیر کابل کشی را از جمله روی سقف و یا دیوار مشخص شود. در ادامه با انتخاب بهترین ساپورت سینی کابل ، بهترین سیستم برای نصب و اجرای اتصالات سینی کابل در هر پروژه کابل کشی مشخص شده و انتخاب می شود.

ویژگی های پایه سینی کابل

ساپورت سینی کابل با استفاده از پیچ و مهره بر روی دیوار نصب می شود. این محصول علاوه بر تحمل وزن کابل ها، سینی کابل را نیز تحمل می کند و برای ثبات سینی کابل نصب شده است؛ و طبق کارایی های بیان شده، جنس ساپورت سینی کابل یا پایه نگهدارنده از فلز که استحکام بالایی دارد، می باشد و از فولاد ساخته شده است.

بدلیل آنکه سینی کابل در محیط و شرایط مختلف آب و هوایی استفاده می شود، طبق شرایط این محصول را گالوانیزه شده و نصب می شود. ساپورت سینی کابل نیز طبق شرایط و محیط های مختلف برای نصب باید از دوام و سطح کیفیت خوبی برخورد دار باشد. به همین دلیل هنگام تولید پایه نگهدارنده از مواد و متریالی که از آن در برابر عوامل خورنده ، نوسانات دمایی و ضربه محافظت کند؛ استفاده می شود. بطور معمول از ورق گالوانیزه و فولاد ضد زنگ برای افزایش مقاومت سینی کابل و تحمل بار و فشار خارجی در تولید این محصول استفاده می شود.

ویژگی بهتر و مهم ساپورت سینی کابل قابلیت تنظیم کردن  ساپورت هنگام نصب می باشد ، و با وجود مقاومت بالا در نگهداری کابل ها در ارتفاع به نصاب امکان تنظیم ساپورت را می دهد.

پایه سینی کابل در بسیاری از پروژه کابل کشی در کارخانجات، ساختمان های مسکونی و اداری دارد. این محصول علاوه بر دارا بودن استحکام، مقاومت و دوام بالا، مقرون بصرفه بوده، طول عمر بالایی داشته و نصب آن نیز بسیار ساده می باشد.

انواع پایه سینی کابل از لحاظ موقعیت نصب

پایه  سینی کابل دیواری

زمانی که مسیر کابل کشی باید روی دیوار اجرا شود از ساپورت دیواری یا T شکل استفاده می شود. این مدل پایه به گونه ای توسط پیچ و مهره روی دیوار نصب می شوند که از یک طرف به خوبی و محکم روی دیوار نصب شده  و از سمت دیگر سینی کابل و کابل ها را تحمل می کند.

پایه-سینی-کابل-دیواری
پایه-سینی-کابل-در-مقطع-کوچک

پایه سینی کابل سقفی در مقطع کوچک

در این حالت برای نصب و اجرای مسیر کابل کشی در مقطع کوچک روی سقف از ساپورت سقفی U شکل استفاده می شود. در این حالت پیچ ها را برای اتصال در ابعاد مورد نظر بریده و از طریق انکر بولت  به فاصله دو متر بر روی سقف نصب می شود.

این مدل ساپورت سقفی یا پایه نگهدارنده قادر به تحمل وزن بالا نمی باشد و برای کابل ها در مقطع کوچک کاربرد دارد.

پایه سینی کابل سقفی در مقطع بزرگ

در این حالت برای نصب و اجرای مسیر کابل کشی در مقطع بزرگ روی سقف از ساپورت سقفی U شکل همراه با آویز پروفیلی استفاده می شود. در این حالت از پروفیل فولادی برای اتصال ساپورت سقفی استفاده می شود. زیرا پروفیل های فولادی تحمل وزن بالا و بیشتری نسبت به پیچ و مهره دارند.

ضخامت آویزهای پروفیلی متناسب با وزن کابل ها و سازه تعیین شده و انتخاب می شوند.

پایه-سینی-کابل-در-مقطع-بزرگ

پایه سینی کابل سقفی و دیواری

این مدل ساپورت و یا پایه نگهدارنده که L شکل می باشد در دو مدل سقفی و دیواری تولید شده و به بازار عرضه می شود. مدل ساپورت دیواری از یک قطعه سرهم تشکیل شده است و  مدل ساپورت سقفی از دو قطعه مجزا از هم تشکیل شده است. قطعه اول پروفیل عمودی پایه است که توانایی تحمل وزن بالا را دارد و قطعه دوم نیز محل نصب و اتصال سینی کابل می باشد.

نکته: هنگام نصب ساپورت سقفی، ارتفاع ، موقعیت نصب ، مقاوم بودن سقف مهم است و باید به آن دقت شود.

پایه سینی کابل زمینی

گاهی برای مسیر کابل کشی بجز دیوار و سقف ، از زمین و مسیرهای زمینی برای کابل کشی استفاده می شود. این حالت پایه نگهدارنده مخصوص دارد. از ساپورت زمینی برای جلوگیری از ورود مایعات و حشرات به سینی کابل زمینی استفاده می شود.

پایه-سینی-کابل-چند-طبقه-ای

پایه سینی کابل چند طبقه ای

در صورتی که حجم کابل های برق در مسیر کابل کشی زیاد باشد و بدلایل و یا طبق شرایط محیط امکان استفاده از سینی کابل با عرض زیاد وجود نداشته باشد؛ باید از ساپورت چند طبقه برای نصب چند طبقه سینی کابل ها استفاده شود. این مدل ساپورت قابلیت و توانایی تحمل وزن بالای کابل ها در ارتفاعات را دارد.